Na de uitvaart komt pas de tijd om te verwerken, eerst was u nog bezig met het aankomend overlijden ( wanneer iemand overlijd aan een ziekte) en het regelen van het afscheid, meestal heeft u dan ook veel aanloop gehad.
Vaak wordt het na de uitvaart rustiger en komt het besef pas.
of het overlijden vindt plotseling plaats dan is de schok vaak heel heftig en komt het besef ook na de uitvaart pas, wanneer het weer wat rustiger wordt.
Verwerken kost heel veel tijd dit is normaal. maar soms komt men er alleen niet uit dan kunt U contact opnemen met het landelijk Steunpunt verlies.
Het rouwen werkt voor iedereen anders, er zijn geen regels voor, het kan gebeuren dat het niet lukt om het verdriet te verwerken of een plaatsje te geven ( zoals het zo vaak omschreven wordt ), dan is het verstandig om hulp te zoeken dit kan via u huisarts er zijn ook diverse hulp en praat groepen.
Het verwerken kan veel tijd en energie kosten, neem die tijd
Zodra wij de aangifte van overlijden bij de gemeente hebben gedaan, geeft deze aan diverse instanties het overlijden door oa: de sociale verzekerings-- bank, het UWV, de belastingdienst, het hoogheemraadschap, de gemeentelijke-belastingen, sommige banken, u krijg vanzelf bericht van deze instanties, wij raden wel aan om dit zelf ook in de gaten te houden.
Het maken van gedenkbeelden, vind ik het mooiste deel van mijn werk, het doet me goed iets te kunnen betekenen voor mensen die zich in een verliessituatie bevinden. Inmiddels heb ik al vele monumenten mogen maken en doe het met heel mijn hart.
Ik ben blij om op deze wijze mijn creativiteit te mogen gebruiken en bij te dragen aan verwerking. www.rosevandenhurk.nl
Op uitvaart vindt u informatie over het regelen van de bankzaken, u kunt ook contact opnemen met de bank waar de overledene zijn of haar bankzaken regelde.
uitvaart, begrafenis, crematie, uitvaartverzorgers, thanatopraxie,
Nijmegen, Wijchen, Weurt, Beuningen, Winssen, Druten, Deest, maas en waal, Ewijk, bergharen, Lent, Elst, Arnhem, Gelderland, Malden, Heumen, Cuijk